Hulpmiddelen

THC olie een wondermiddel?

Wat je niet ziet, is dat mijn hoofd veel baat blijkt te hebben bij het gebruiken van cannabis. Niet door knetter stoned zijn na het roken van een joint. Wel door de psychoactieve stof in cannabis, THC. Sinds ik zelf wietolie maak kan ik de effecten ontdekken die deze stof heeft op mijn brein en hersenletsel klachten. Met een simpele methode met wiet uit de coffeeshop en kokosolie. Ben jij bekend met THC- of CBD-olie en wat is het effect voor jou?

Vermindering van klachten

Het lijkt er op dat het voornaamste effect is dat spannings- en verkrampingsklachten in mijn lijf naar mate de dag vordert, milder worden zodra ik de olie inneem. Als ik het structureel gebruik blijven deze klachten weg! Met als gevolg dat hier geen energie naar uit gaat en mijn belastbaarheid wordt vergroot. Het is geen wondermiddel en vermoeidheid en overprikkeling blijven bestaan. Wel heb ik in meerdere artikelen gelezen dat het regelmatig innemen van endocannabinoïden uit cannabisplanten, doordat deze grotendeels overeenkomende met onze lichaamseigen endocannbinoïden, allerlei processen kan helpen herstellen. Zou het toch een wondermiddel zijn?

Koken met cannabis

CBD en THC zijn twee van deze stoffen waarbij producten met CBD legaal verkrijgbaar zijn door het ontbreken van een psychoactieve werking. Bij CBDolie merk ik geen effect op mijn functioneren al kan het op de lange termijn een positief effect hebben op het brein. Hoe dan ook, THColie blijf ik voorlopig 2 á 3 maal per dag innemen. Zo kan ik verder ontdekken wat het effect voor mij is en hoe dit mijn functioneren beïnvloed. Binnenkort volg ik een workshop wietolie maken bij Stichtingmediwiet voor een methode waarmee de olie meer geconcentreerd en fijner kan worden gemaakt. Zo is het ook gemakkelijker te doseren dan bij kokosolie in vaste vorm. En raad eens wat dan de volgende stap wordt in het zelf maken van wietolie?

Author


Avatar

Michiel Koeman

Vader van pasgeboren zoon, hobbyfotograaf, sporter. Interesse voor online communicatie, tech, alles wat groeit en meer. Positief ingesteld, sociaal en een perfectionist. Hersenletsel opgelopen door een tumor.