Exposities

Eerste expositie SCR congres Amersfoort

“Ik kreeg steeds kippenvel!”.

Juli 2016 bleken de klachten, waarvan ik lang dacht dat ze psychisch waren, veroorzaakt te worden door een hersentumor. Nu, 3 jaar later, is er veel veranderd en stond ik op het SCR congres in de Eenhoorn in Amersfoort. Het thema van het congres: ‘The art of cognitive rehabilitation”. 

Daar presenteerde en exposeerde ik mijn fotoproject ‘Wat je niet ziet. Leren omgaan met de onzichtbare gevolgen van niet aangeboren hersenletsel in beeld.’ Afgelopen jaren onderging ik behandeling door bestraling, revalidatie, fysiek aansterken tot arbeidsre-integratie. Toen werk niet meer mogelijk bleek te zijn liep ik opnieuw vast. Het accepteren van het niet aangeboren hersenletsel was iets waar ik veel moeite mee had. Na het vinden en aangaan van de juiste hulp kon ik weer bezigheden gaan oppakken. Fotografie vond ik altijd al erg leuk om te doen al was dit tot nu toe niet meer dan een vakantiehobby. Wel wilde ik voor mezelf een onderwerp vaststellen om foto’s van te maken. Zo ontstond het idee om een fotoserie te maken over de onzichtbare gevolgen van mijn hersenletsel en kreeg het project ‘Wat je niet ziet’ vorm.

Het SCR congres was de eerste publieke presentatie van ‘Wat je niet ziet’. De reacties waren overweldigend. De zaal was muisstil tijdens mijn verhaal, mensen kregen kippenvel tot een luide Ahhh van empathie aan het einde van mijn verhaal. Tijdens mijn expositie ontving ik complimenten, verzoeken voor exposities, presentaties, samenwerking en verschillende andere verzoeken. Veel in mijn leven is veranderd al blijkt veel toch nog mogelijk op een andere manier. Ik had gehoopt dat de reacties op ‘Wat je niet ziet’ positief zouden zijn maar dit had ik nooit durven dromen.

Waar en wat dit me gaat brengen? Geen idee. Ik zal heel voorzichtig en stap voor stap deze nieuwe weg inslaan. (Te veel) hooi kan ik niet op mijn vork nemen. Dat heb ik wel geleerd. Ben je benieuwd naar het project, de foto’s en komende ontwikkelingen? Schrijf je in op de e-mail update op de homepage of volg @watjenietziet op Instagram.

Author


Avatar

Michiel Koeman

Vader van pasgeboren zoon, hobbyfotograaf, sporter. Interesse voor online communicatie, tech, alles wat groeit en meer. Positief ingesteld, sociaal en een perfectionist. Hersenletsel opgelopen door een tumor.